Téma měsíců června a července 2013

3000 km na kole po stopách C+M

12. 7. 2013 17:33

Devět mladých nadšenců se rozhodlo oslavit letošní výročí příchodu Cyrila a Metoděje po svém – cyklistickou poutí po stopách věrozvěstů! Čeká je více než 3 000 km v cyklistickém sedle, během kterých projedou dvanácti evropskými zeměmi.


Cyklopouť se uskuteční v rámci projektu Cesta k písmu a jejím cílem je „vzdát dík patronům Evropy“. Na pouti je unikátní zvláště to, že trasa povede po nejpravděpodobnější cestě, kterou šli jak vyslanci knížete Rastislava z Moravy do Konstantinopole, tak Cyril a Metoděj z centra Byzantské říše k nám na Moravu.


Na fotce ukazuje vedoucí výpravy Pavel Voříšek trasu pouti: Oslnovice - Istanbul - Soluň - Benátky - Velehrad.

Poutníci vyrazí 26. července v 9 hodin z Oslnovic. Nejedná se o žádnou štafetu, každý poutník plánuje ujet celou trasu a denně tak zvládnout okolo 160 km na kole! S cyklisty bude putovat také filmový štáb, díky kterému budeš moci být na cestě i ty skrze každodenní reportáže. Sleduj web http://www.cm2013.cz/, kde se dozvíš nejnovější informace a putuj s poutníky po stopách Cyrila a Metoděje!

Pouť je nejistota,“ jak zkušeně tvrdí vedoucí výpravy Pavel Voříšek, proto buďme s touto výpravou spojeni nejen pravidelnými příspěvky na jejich blogu, ale také v modlitbě.

Cyklo-poutníci plánují ukončit svou Cestu k písmu 24. srpna 2013 na Velehradě, tedy ve stejný den, kdy dorazí i tradiční pěší pouť na Velehrad.

Zobrazeno 11004×

Komentáře

Kristýna Kuráňová

Super, díky! :)

xPastelka

dneska v poledne o vás informovali dokonce na Impulsu :-)

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka